French Baguette-باگت فرانسوی خانگی


Perfect French Baguette باگت فرانسوی خانگی

این باگتهای ترد و تازه واقعا ارزش وقت گذاشتن رو دارند. نصف روز تعطیل رو واسه اینکار بگذارید و لذتشو ببرید. 
مواد لازم: برای 4 یا 5 نان کوچک
1/4 قاشق غذاخوری پودر خشک خمیر مایه
1.5 فنجان آب ولرم
1 3/4 قاشق غذاخوری نمک
(نیاز به آرد نانوایی نیست)4 فنجان آرد سفید ، 500 گرم
همه مواد را باهم مخلوطکنید و 12-14 ساعت استراحت دهید تا کاملا پف کنه. بهترین کار اینه که شب ان کارو انجام بدید و صبح شروع به پختن نان کنید. 
حالا خمیر رو 
I wish I could share the good smell with you! It is crispy outside and delicate and spongy inside. The used recipe was taken from Food Wishes website. Take a weekend day and enjoy making baguettes.
For 4 smaller or 2 large baguette:
1/4 tsp dry active yeast 
1 1/2 cups water (325 grams)
1 3/4 tsp salt
18 oz by weight all-purpose flour (500 grams), about 4 cups
- Mix dough and let rise 12-14 hours or until doubled
- Punch down and shape loaves, let rise covered with floured plastic 1 to 1 1/2 hr or until almost doubled
- Bake at 550 F. about 15 minutes or until well-browned
- Spray with water before baking, at 5 minutes, and at 10 minutes during cooking time
Courtesy of:
بربری فانتزی یادتونه؟